Wednesday 24 February 2016

Τυρόψωμο

Τυρόψωμο

Υλικά
1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού χλιαρό νερό
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 πρέζες αλάτι
100 γρ. τριμμένη γραβιέρα
100 γρ. φέτα
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
ηλιέλαιο (για άλειμμα)


Εκτέλεση

Διαλύετε την μαγιά στο χλιαρό νερό, προσθέτετε το αλάτι, το λάδι και αφήνετε για 5-10 λεπτά Ανακατεύετε το αλεύρι με το μείγμα νερού και μαγιάς και ζυμώνετε μέχρι να γίνει η ζύμη απαλή και αφράτη. Την σκεπάζετε και την αφήνετε μια ώρα περίπου να φουσκώσει και να διπλασιαστεί. Στην συνέχεια χωρίζετε την ζύμη σε τρία μέρη και ζυμώνετε κάθε κομμάτι της ζύμης με 1/3 από την γραβιέρα και 1/3 από την φέτα. Ενώνετε τα κομμάτια της ζύμης και τα βάζετε σε μια στενόμακρη φόρμα ψησίματος. αφήνετε για 20 λεπτά να διογκωθεί, αλείφετε με ηλιέλαιο και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου.

No comments:

Post a Comment