Friday 12 August 2016

Γιουβέτσι αλάδωτο

Γιουβέτσι αλάδωτο
Υλικά:
500 γρ. κριθαράκι μέτριο
2 πράσινες πιπεριές
2 κόκκινες πιπεριές
3 κολοκυθάκια ψιλοκομμένα
1/2 κιλό μανιτάρια φρέσκα
3 ντομάτες κομμένες σε κύβους ή μισή κούπα χυμό ντομάτας
αλάτι, πιπέρι
μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:
Πλένουμε τα λαχανικά και τα κόβουμε σε μικρούς κύβους. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τα μανιτάρια, τις πιπεριές και τα κολοκυθάκια με λίγο νερό και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Όταν μαλακώσουν λίγο, τα αφαιρούμε από τη φωτιά. Βράζουμε το κριθαράκι σε αλατισμένο νερό και το σουρώνουμε. Βάζουμε το κριθαράκι και τα βρασμένα λαχανικά σε ένα ταψί, προσθέτουμε τη σάλτσα, το μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε ελαφρά και ψήνουμε στους 170 μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. 

No comments:

Post a Comment